zondag 27 oktober 2013

Talenten ontdekken in wetenschap en techniek

Afgelopen week zijn we in de klas gestart met het project 'Talentenkijker'.

De bedoeling van dit project is om de kinderen van groep 7 en 8 een breder en beter beeld te geven van beroepen in de Wetenschap en Techniek (W&T).
Tijdens dit project gaan de kinderen op zoek naar hun talenten, ze maken kennis met beroepsbeoefenaars uit de wereld van W&T en ontdekken ze welke talenten voor deze beroepen nodig zijn. 
 
De kinderen maken op een leuke en afwisselende manier kennis met verschillende beroepen en gaan zelf aan de slag.

Zo zijn de kinderen de afgelopen week bezig geweest met het tekenen van een architect en kregen zij foto's te zien van zes architecten als kind en volwassene. De kinderen ontdekten dat het niet vanzelfsprekend is dat een architect een man is...

We hebben met elkaar het beroepenkwartet gespeeld. Op deze manier hebben we kennis gemaakt met een aantal W&T- beroepen. Een van de kaarten van elk kwartet laat een talent zien dat bij het betreffende beroep goed van pas komt.


In de tweede les zijn we verder ingegaan op talenten.
Iedereen kreeg een talentenkaart van de juf en daarnaast hebben de kinderen ook een talentenkaart voor elkaar geschreven.De kinderen hebben de opdracht mee naar huis gekregen om aan hun ouders, broer of zus te vragen of zij een talent van hen willen benoemen.
Dit wordt dan in de klas weer op een talentenkaartje geschreven en op school in een envelop bewaard.

De komende week gaan we met elkaar het bezoek voorbereiden van iemand met een W&T- beroep. Aanstaande vrijdag komt deze persoon in de klas vertellen over haar/zijn beroep, welke talenten bij dit beroep goed van pas komen en over voorwerpen in bij de uitoefening van dit beroep worden gebruikt.